post __ No comments

  Great Books!

  BM / 26 september 2017 / Blog
  We really, really, really love books! Boeken zijn niet alleen heel relevant voor ons om onze kennis op het gebied van design actueel te houden, maar ze zien er ook geweldig uit. En dat is inspirerend. Hier onze top 4 van de beste boeken. Voor nu dan, want dat kan morgen of volgende week weer heel anders zijn.

  1

  Envisioning Information
  Edward R. Tufte. Graphics Press (1990)

  De boeken van Edward Tufte dragen we overal met ons mee. Ze zijn schitterend en ingetogen vormgegeven en met een briljante inhoud. Tufte combineert in zijn boeken onderzoek met verbeelding. Want een getal van 2.4 miljoen kip zegt ons weinig, maar een kip ter grootte van de Eiffeltoren zegt alles.

  2

  COLORS
  A magazine about the rest of the world
  http://www.colorsmagazine.com/

  COLORS magazine is bedacht door fotograaf Oliviero Toscani (bekend van United Colors of Benetton) en art director Tibor Kalman in 1991. De boodschap: ‘diversity is good’. Elke uitgave gaat over één onderwerp. In talloos veel beelden, voorzien van korte teksten krijg je een bizar beeld te zien van onze hele aardbol en de mensen die erop leven. In meerdere talen en zowel in print als online verkrijgbaar.

  3

  Designing for Growth
  A design thinking tool kit for managers
  Jeanne Liedtka and Tim Ogilvie. Columbia Business School Publishing (2011)

  We proberen alles te leren met betrekking tot Design Thinking. Dit boek is een toolkit, boordevol handvaten en hulpmiddelen. Maar vooral levert het boek een bewijs dat design organisaties helpt om te groeien. Een aanrader voor Design Thinkers!

  4

  Jimmy Corrigan, the Smartest Kid on Earth
  Chris Ware. Pantheon Books (2000)

  Een graphic novel van Amerikaanse striptekenaar Chris Ware. Het verhaal gaat over Jimmy Corrigan, een eenzame man die zijn vader voor het eerst ontmoet in Waukosha, een fictieve stad. Complexe diagrammen wisselen af met de zacht gekleurde tekenstijl. In een prachtige storyline wordt soms pagina’s lang geen tekst gebruikt en ervaar je de stilte tijdens het lezen.

  SHARE VIA